7 Mart 2014 Cuma

Ajurlu Yaprak Modeli Videolu

Ajurlu Yaprak Modeli

 Bu çok şık ve yapılışı kolay olan Ajurlu Yaprak Örneği özellikle yeleklere yakışıyor.

Videomuz'da da çok net bir şekilde görebileceğiniz Ajurlu Yaprak Örneği'ni size kısa bir şekilde açıklamak isterim ;

1.Sıra : 2 kenar ilmek, 1 düz, 1 dola, 2 düz, 3 ilmek birlikte düz, 2 düz, 1 dola, ... sıra sonuna kadar kenar ilmek hariç baştan devam edin ve 2 kenar ilmek ile bitirin.
Arka sıra hepsi ters.

3.Sıra : 2 kenar ilmek, 2 düz, 1 dola, 1 düz, 3 ilmek birlikte düz, 1 düz, 1 dola, 1 düz, ... sıra sonuna kadar kenar ilmek hariç baştan devam edin ve 2 kenar ilmek ile bitirin.
Arka sıra hepsi ters.

5. Sıra : 2 kenar ilmek, 3 düz, 1 dola, 3 ilmek birlikte düz, 1 dola, 2 düz, ... sıra sonuna kadar kenar ilmek hariç baştan devam edin ve 2 kenar ilmek ile bitirin.
Arka sıra hepsi ters.

Bunda sonra 1.ve 6 sıraları takip ederek örgünüzü tamamlayabilirsiniz.

Hayırlı Örgüler Dilerim.

 

7 yorum:

  1. çok aradığım bir modeldi sayenizde öğrendim çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Umarım örerken benim kadar keyif alırsınız. hayırlı akşamlar.

      Sil
  2. arzu hanım öncelikle çok teşekkürler paylaşımlarınız sayesinde örgü örmeye başladım :)bu ajurlu yaprak modelinde videoda verdiğiniz sayılarla,yazdığınız açıklama aynı değil. videoya göre mi yapalım? mesela videoa 5.sıra için 3 düz,1 dola,3ilmek birden düz,1 dola,3 düz ör diyor. yazınızda ise 3 düz, 1 dola, 3 ilmek birlikte düz, 1 dola, 2 düz ör diyor. 3.sıranın anlatımında da video ve burdaki açıklama arasında farklılık var. İki şekilde de yapsak çıkar mı motif? çok fark etmiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özge Hanım , beni uyardığınız için çok teşekkür ederim. Ben aslında video da yanlış söylemişim (ilk videolarım acemilik var ) Dikkat ettiyseniz her bir model 8 ilmek yani 5. sırada yazılış doğru, **3 düz, 1 dola, 3 ilmek birlikte düz, 1 dola, 2 düz** Tekrar özür dilerim .

      Sil
    2. Ben de örmeye çalışıyorum,3.sırayı denk getiremedim ,şimdi anlaşılmış oldu,youtube videolarınızdan gelecek bildirimi dört gözle beklediğime emin olabilirsiniz, sayenizde her örnek yapılabilirmiş gibi geliyor ,çok çok teşekkür ederim..

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim ve ne demek "yapabilirmişim" yaparsınız tabii )))

      Sil
  3. Arzu hanım merhaba. 3.siradaki video anlatımı ile açıklama farklı gibi hangisi geçerli acaba

    YanıtlaSil