27 Kasım 2014 Perşembe

Deniz Dalgası Örgü Modeli

Deniz Dalgası Örgü Modeli

Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Deniz Dalgası Örgü Modeli 'ni özellikle şal ve atkılarınızda kullanabilirsiniz.




Deniz Dalgası Örgü Modeli 18 ilmek ve katlarından oluşuyor. 

Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Deniz Dalgası Örgü Modeli 'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ;

1. Sıra : 1 kenar ilmek, *2 ilmek birlikte düz,2 ilmek birlikte düz,2 ilmek birlikte düz, 1 düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola,1 düz, 1 dola,1 düz, 1 dola,1 düz, 1 dola,1 düz, 1 dola, 2 ilmek birlikte düz,2 ilmek birlikte düz,2 ilmek birlikte düz,* dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

2.Sıra : 1 kenar ilmek, tüm sıra ters, 1 kenar ilmek ile bitirin.

3. Sıra : 1 kenar ilmek, tüm sıra düz, 1 kenar ilmek ile bitirin. 

4.Sıra : 1 kenar ilmek, tüm sıra düz, 1 kenar ilmek ile bitirin. 

Bunda sonra devamlı olarak 1. ve 4.sıraları takip edin. 

Hayırlı Örgüler Dilerim.

15 yorum:

  1. Merhabalar, bu modeli üçgen şal olarak örmek istiyorum. Nasıl başlayıp örmem gerekiyor. Yardımcı olabilirmisiniz? İstediğim model şu linkteki gibi:http://verypink.com/2012/08/01/garter-tab-or-lace-shawl-begin yani 2 üçgen parça ve tam ortada artırma eksilteden kaynaklanan ajurlu görüntü. Ama örnek sizin örnek.. Yardımcı olabilirmisiniz.

    Sevgiler

    Eren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben bu linke baktım size şöyle tarif edeyim. Mesela sizin linkdeki videoda bayan 3 ilmek ile başlamış.
      Size tavsiyem 10 ilmek ile başlayın. İlk sırada 4 ilmek düz örün 1 dolayın, 2 ilmek düz örün, 1 dolayın, 4 ilmek düz örün. arka sırada tüm ilmekleri doladığınız ilmekler dahil ters örün. Bundan sonra her ön sırada ortada ördüğünüz 2 ilmeğin her bir yanından artırın yani dolayın. Şalınız istediğiniz boya geldiğinde bu modeli yada dilediğiniz herhangi bir modeli uygulayıp bitirin.
      Eğer benim yakadan başlamalı bebek yeleği videoma bakarsanız aslında daha kolay anlayabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden kolay gelsin. Yine de bir sorunuz olursa yazmaktan çekinmeyin lütfen. Hoşçakalın.

      Sil
  2. Merhaba bu örnekte hangi ip markasını kullandınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben burada orta kalınlıkta bir yün kullandım. Ama merserize de kullanılabilir.Hoşçakalın

      Sil
  3. Arzu hanim merabalar ben elbise oruyorum altina bu modeli koyucam bir turlu olmuyor model kayiyor bana yardimci olursaniz sevinirim en fazla kac ilmekle yapabilirim 8 in kati arti 2 ilmrk mi oluyor yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet örnek 8 ilmek ve katları eğer kenar ilmek koyacaksanız artı iki ilmek olarak hesaplayın lütfen. Eğer açıklama kısmını takip ederseniz eminim örnekte kayma olmayacaktır. İyi akşamlar dilerim.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Arzu hanim merabalar ben bu ornekten elbise yapmak istiyorum fakat ornegi kuramiyorum ornek kayiyooo bu model en fazla kac ilmekle yapiliyoo elimde 200 sayi ilmek var yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer açıklama kısmını takip ederseniz eminim örnekte kayma olmayacaktır. İyi akşamlar dilerim.

      Sil
  6. bebek battaniyesi için kaç ilmekle başlamak gerek ve nasıl bitirilecek

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar videoda 18 ve kati demissiniz ama yazida 8 ve katlari demissiniz aklim karisti 80 ilmkele kazak modeli yapmak istiyorum yardimci olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar, uyarınız için çok teşekkür ederim şimdi düzeltiyorum zaten çünkü doğrusu videodaki gibi yani 18 ilmek ve katları olacak.

    YanıtlaSil
  9. Ben bu modeli Nako dergisinde karnıbahar modeli olarak gördüm.Denedim ama yapamadım.Videoda ayrıntılı bir şekilde anlatmışsınız.Teşekkür ederim.Kolay bir modelmiş.

    YanıtlaSil
  10. Asıl ben teşekkür eder ve yardımcı olabildiysem ne mutlu bana derim ))

    YanıtlaSil