25 Aralık 2014 Perşembe

Yaprak Dökümü Örgü Modeli

Yaprak Dökümü Örgü Modeli

Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Yaprak Dökümü Örgü Modeli'ni ister yelek ve hırkalarınızda isterseniz de kazaklarınızda kullanabilirsiniz.



Yaprak Dökümü Örgü Modeli 16 ilmek ve katlarından oluşuyor. 

Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Yaprak Dökümü Örgü Modeli'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ; 

1 Sıra Ön : 1 kenar ilmek, *1 ters, 3 düz, 2 ilmek birlikte düz, 2 ilmek birlikte düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, 1 düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

2. Sıra Arka : Tüm ilmekler ters örülecek.

3.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, *1 ters, 2 düz, 2 ilmek birlikte düz, 2 ilmek birlikte düz,1 dola, 1 düz, 1 dola, 3 düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

4. Sıra Arka : Tüm ilmekler ters örülecek.

5. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, *1 ters, 1 düz, 2 ilmek birlikte düz, 2 ilmek birlikte düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, 3 düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

6. Sıra Arka : Tüm ilmekler ters örülecek.

7. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 1 ters, 2 ilmek birlikte düz, 2 ilmek birlikte düz,1 dola, 1 düz, 1 dola, 3 düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, sıradaki ilmeği örmeden sağ şişe al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği ördüğün ilmeğin üzerinden geçir, 2 düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

8.Sıra Arka : Tüm ilmekler ters örülecek.

Bunda sonra devamlı olarak 1. ve 8.sıraları takip edin.

Hayırlı Örgüler Dilerim.

1 yorum:

  1. Öncelikle Merhaba. Ben hayatımda ilk defa örgüye başlayacağım. Sizce ne yaparak başlamalıyım. Bloğunuzu bulduğuma gerçekten çok sevindim. Açıkçası hedefim patik yapmak. Ama nasıl bir başlangıç izleyeceğimi bilemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil