19 Kasım 2015 Perşembe

Kolay Bebek Beresi Modeli

KOLAY BEBEK BERESİ 

Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Kolay Bebek Beresi Modeli 'ni umarım zevkle örersiniz.



Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Kolay Bebek Beresi Modeli 'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ; 

BERENİN TEPE KISMI :

1.Sıra : Halka içine 10 tane sık iğne

2.Sıra : 3 zincir ile çık ve her bir sık iğnenin üstüne 2 trabzan. (toplam 20 trabzan)

3.Sıra : 3 zincir ile çık ve her bir trabzanın üstüne 2 trabzan (toplam 40 trabzan)

4.Sıra : 3 zincir ile çık ve her bir trabzanın üstüne 1 trabzan 

5.Sıra : 3 zincir ile çık ve sırasıyla , sıradaki trabzanın üstüne 2 trabzan, sonraki trabzanın üstüne 1 trabzan (toplam 60 trabzan) 

6.Sıra : 3 zincir ile çık ve her bir trabzanın üstüne 1 trabzan 

7.Sıra : 3 zincir ile çık ve sırasıyla , sıradaki trabzanın üstüne 2 trabzan, sonraki trabzanın üstüne 1 trabzan (toplam 90 trabzan) 

8.Sıra : 4.Sıra : 3 zincir ile çık ve her bir trabzanın üstüne 1 trabzan


BERENİN KENAR KISMI :

3 zincir ile çık ve aynı yere batarak 3'lü fıstık yap, 1 zincir çek, 2 trabzan atla ve 3.üncü trabzanın üstüne (arka bölüme batarak) 3'lü fıstık yap. Sıra sonuna kadar bunu tekrarla. Toplam 8 sıra olacak. Sonra 1 zincir ile çok ve her bir boşluğa ve her bir fıstığın tepesine 1 sık iğne yap. Toplam 3 sıra olacak. 

2 yorum:

  1. Abla oğlum 2 aylık bu ordugun bere olurmu nasıl ayarliyamiyorum onu oğlumun kafasına göre yani 8 sıra değilde 7 sıramı ormem gerek yada?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Fatma Hanım, sanırım bu ölçülerde bebeğinize olacaktır. Size tavsiyem tepe kısmını ördükten sonra bebeğinizde ölçün tam geliyorsa yapmanız gereken tek şey kulaklarına gelene kadar fıstıklara devam etmeniz. Olaki tepe kısmı küçük geldi o zaman da sadece trabzanları arttırın yani sırasını. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil