4 Nisan 2016 Pazartesi

Minik Kalpler Örgü Modeli

MİNİK KALPLER ÖRGÜ MODELİ

Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Minik Kalpler Örgü Modeli'ni umarım zevkle örersiniz.



Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Minik Kalpler Örgü Modeli'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ;

Minik Kalpler Örgü Modeli 2 ilmek ve katlarından ve 2 kenar ilmekten oluşuyor.

1. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, * her bir ilmeğin içine düz örer gibi bat ve 2 kere dolayarak düz ör * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

2. Sıra Arka : 1 kenar ilmek, * 1. ve 2. ilmeği sağ şişe al, sonra sol şişe geçir, sağ şiş ile 1.ilmeğin içinden geçirerek ilk önce 2.ilmeği düz ör (1.ilmeği şişten bırakmadan) sonra 1.ilmeği düz ör * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

Bundan sonra 1. ve 2. sıraları takip edin.

Hayırlı Örgüler Dilerim. 

4 yorum:

  1. Model çok güzelmiş Arzu Hanım.Başta yaparken biraz zorlandım ama elim alıştı.

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize çok sevindim.Evet ilk başta arka sıra insana biraz zor geliyor ama el alışana kadar. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Ablacım ben bu modelden büyük yelek yaptım yalnız benim söyle bi sıkıntım vr arkasında ve Sol ön kısımda eksiltme de Vs sıkıntı yaşamadım lakin sağ kısımda yakaya gelip eksiltme yapmaya başladığım da modelin yeri değişiyo ve çirkin gözüküyor eksiltmeyi bu taraf da daha mı farklı yapıyoruz bu nasıl olacak bi yardimci olur musun 3 defa soktun yeniden başladım hala aynı kafayı yicem abla yardım et ne olur :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım biraz geç oldu kusura bakma. Sana tavsiyem, ki bende genellikle böyle örerim, kol kesimine gelince ya keseceğin ilmek sayısını düz ör ve sonra modele devam et yada kesimden itibaren modeli yapma. Umarım yardımcı olabilmişimdir ve tekrar bu geç cevabım için çok özür dilerim senden.

      Sil