20 Kasım 2016 Pazar

PANÇO YAPIMI

PANÇO YAPIMI

Havalar tamam )) insan sıçak sıcak örgülere geçmek istiyor. Ben de sizin için bir de Panço yapımı göstermek iştedim. Yaptığımız bereye takım olsun bari ))



Bu şirin Pançomuzu yapmak için size bere yapımıda gösterdiğim şekilde bir ölçüm yapıyorsunuz

ÖLÇÜM : Yapacağınız örgüde kullanacağınız yün ve ona uygun kalınlıktaki şişiniz ile 10 ilmek atarak yaklaşık 2 parmak kalınlığında bir örnek örelim. Şimdi bu örneği gererek ölçelim. Diyelim ki 5 numara şiş ve ona uygun yün ile ördüğünüz örneğin genişliği 6 cm.
10 ilmek = 6 CM 10 : 6 = 1,6 (1 CM'DEKİ İLMEK SAYISI) KAFA ÖLÇÜSÜ 40 CM 40 CM X 1,6 = 64 İLMEK (atacağınız ilmek sayısı)

ÖRNEK : Şimdi Panço'muzu iki parça olarak öreceğimiz için bu kafa ölçüsünü ikiye bölüyoruz , diyelim ki 64 ilmek /2 = 32 ilmek eder. Panço için ise hep tek sayı atmanız gerektiği için biz 31 ilmek atıyoruz.

PANÇO BAŞLANGIÇ : İlmek sayımızı atıp 2 sıra haroşa örüyoruz. (Ön ve Arka düz )

DELİK AÇMA : Delikleri ön sırada 2 ilmek birlikte düz, 1 dola şeklinde sıra sonuna kadar yapıyoruz ve arka sırayı yine düz örüyoruz.

MODELE BAŞLANGIÇ : Attığınız ilmek sayısını 2'ye bölüp, mesela 31 ilmek attıysanız, 15 ilmek düz örüyoruz, 1 dola, 1 düz ör, 1 dola, 15 ilmek düz. Bu şekilde her ön sırada ortadan 1 dola , 1düz, 1 dola şeklinde Pançomuzu istediğimiz uzunluğa ulaşana kadar arttırıyoruz.

 Ben size yine burada sadece başlangıçı gösteriyorum zaten geri kalanı sizin isteğinize kalmış )) İster benim gibi kenarına ponpon yapar, ister pançonun kendisine model koyarsınız.

Şimdiden hepinize hayırlı örgüler dilerim.

Şimdi buyrun videomuza ;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder