7 Ocak 2016 Perşembe

Balpeteği Örgü Modeli

BALPETEĞİ ÖRGÜ MODELİ

Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Balpeteği Örgü Modeli'ni umarım zevkle örersiniz.


Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Balpeteği Örgü Modeli'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ;

Balpeteği Örgü Modeli 2 ilmek ve katlarından oluşuyor. 

HAZIRLIK SIRASI :
Ön : 1 kenar ilmek, * 1 ilmek düz, 1 dola, 1 örmeden al* dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 1 kenar ilmek ile bitirin. 

MODEL BAŞLANGICI :
1 Sıra Arka : 1 kenar ilmek, *sıradaki ilmeği ve dolamayı birlikte düz olarak örün, 1 dola, 1 örmeden al* dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

2.Sıra Ön : 1 kenar ilmek * 1 ilmek düz, dolamayı sağ şişe alın, 2 ilmek düz, *dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 1 ilmek düz ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

3.Sıra Arka : 1 kenar ilmek * 1 dola, 1 örmeden al, sıradaki ilmeği ve dolamayı birlikte düz ör, *dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

4.Sıra Ön : 1 kenar ilmek,* 2 ilmek düz, dolamayı sağ şişe alın,* dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

Bundan sonra 1. ve 4. sıraları tekrar edin .

Hayırlı Örgüler Dilerim. 

16 yorum:

  1. Çalışmalarınızı çok beğeniyor ve yararlanıyorum Arzu Hnm. o kısa şişlerinize de bayıldım ama İstanbul da olmama rağmen bulamadım nereden aldığınızı söylermisiniz lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Işık Hanım öncelikle beğeniniz için çok teşekkür ederim. o Ve ah o kısa şişlerim ))) Bende İstanbul da iken Kartal Tamirhane'de bir tuhafiyeden almış idim ( keşke çok alsaydım) şimdi İzmir tarafına taşındım ve bende henüz bulamadım. Ama inanın bir Tuhafiyede varsa birinde yok benim gibi size de iyi araştırmalar.))

      Sil
  2. Örgü sever biri olarak sizin blogunuzu bulduğuma çok sevindim. Videolu anlatım vermeniz çok hoş. Sizin blogunuzu takibe aldım izliyorum. Ben de sizi bloguma davet ederim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeniniz için çok teşekkür ederim Funda Hanım ve takipteyim ))))

      Sil
  3. Çoook güzel abla eleriniz dert gormesin bende 7aylik ogluma ve 1,5 yasinda kizima ormek istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çoook güzel abla eleriniz dert gormesin bende 7aylik ogluma ve 1,5 yasinda kizima ormek istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Hadi hayırlısı, şimdiden iyi günlerde giysinler inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Beğeniniz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. İyi günler ben denedim ama bir yerde hata yaptım sanırım ilk ilmiği örüyor muyuz boş mu alıyoruz?çok güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Fatmagül Hanım, hangi sırayı demek istediniz acaba ??

    YanıtlaSil
  9. Harika anlatıyorsunuz yazılı olarak da desteklemeniz çok güzel teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Sadece birinci ve dorduncu sirayimi tekrar ediyoruz iki ve uc yokmu yani

    YanıtlaSil
  11. Birgül Hanım 1.ve 4 sıraları tekrarlayın demek 1 den 4 de kadar demek (örgü dilinde) sanırım yanlış anlaşıldı. Bundan sonra bu şekilde yazarım )) kusura bakmayın . Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  12. merhaba Arzu hanım
    ben örneği başladım iyi yapıyordum.Ancak bir yerde bir hata yapıyorum ama tam olarak nasıl bir hata yaptığımı bulamadım belkide ipin yönünü değiştirdiğim için oluyor.Modelin yönü önden arkaya geçti biraz o şekilde ördüm sonra aynı hatayı yine yaptım bu kez de model tekrar eski yönüne döndü acaba sizce nasıl bir hata yapıyorum da böyle bir hata oluşuyor.Yardım ederseniz sevinirim.emeğinize sağlık teşekkürler
    Nuray Tırtar

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar, ellerinize sağlık çok güzel bir model ve anlatım. Sizinle birlikte kazak yapmaya başladım. Ancak kesme ve artırma işlemini nasıl yapacağımı bilemedim. Ne denediysem olmadı. Eğer deneme imkanınız olduysa ya da bir bilginiz var mı?
    Çok çok teşekkür ederim tekrardan.

    YanıtlaSil