17 Ocak 2016 Pazar

Mandalina Örgü Modeli

MANDALİNA ÖRGÜ MODELİ

Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Mandalina Örgü Modeli'ni umarım sizde zevkle örersiniz.


Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Mandalina Örgü Modeli'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ; 

Mandalina Örgü Modeli 10 ilmek ve katlarından + 5 ilmekten oluşuyor.


1. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, * 5 ilmek ters, 5 ilmek düz* dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 5 ilmek ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

2. Sıra Arka : 1 kenar ilmek, * 5 ilmek düz, 1 dola, 1 ilmek ters, 1 dola, 1 ilmek ters,1 dola, 1 ilmek ters,1 dola, 1 ilmek ters,1 dola, 1 ilmek ters,* dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

3.Sıra Ön : 1 kenar ilmek * 5 ilmek ters, sıradaki 5 düz ilmeği ve dolamayı örmeden sağ şişinize alın, şişden çıkarmadan tekrar sol şişe alıp sağ şişinizle arkadan batarak bir düz örün, 1 dolayın, 1 düz örün 1 dolayın bir düz örün ve sol şişden bırakın (toplamda dolamalarla birlikte yine 5 ilmeğiniz olacaktır ), *dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 5 ilmek ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

4.Sıra Arka : 1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

5.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin. 


6.Sıra Arka : 1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

7.Sıra Ön : 1 kenar ilmek,*1 kenar ilmek, geri kalan ilmekleri göründüğü gibi örün (yani düze düz terse ters), 1 kenar ilmek ile bitirin.

Bundan sonra 1. ve 7. sıraları tekrar edin .

Hayırlı Örgüler Dilerim. 

8 yorum:

  1. Sizi severek takip ediyorum. Gerçekten anlatımıniz gibi basitlestirerek anlatan başka birini bulamadım bu sayede hem severek hemde cesaretle örüyorum. Sizden bi ricam var ceyizim için kendime babet örme istiyorum acaba onun için de video çekebilir misiniz

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, öncelikle beğeniniz için çok teşekkür ederim. İsteğinize gelince hemen için söz veremem ama bakarız derim ))

    YanıtlaSil
  3. Harika anlatıyorsunuz çok beğeniyorum sizi

    YanıtlaSil
  4. Çok ama çok teşekkür ederim Seval Hanım.

    YanıtlaSil
  5. Kenar ilmekleri her sırada örmeden mi alıyoruz acaba yoksa örüyor muyuz

    YanıtlaSil
  6. Canım kenar ilmekleri bir sırada örüp bir sırada örmeden alıoruz. Mesela arka sırada örüyorsanız ön sırada örmeden alıyoruz.

    YanıtlaSil