3 Şubat 2017 Cuma

Badem Şekeri Örgü Modeli [Kazak, Yelek, Hırka, Battaniye]

BADEM ŞEKERİ ÖRGÜ MODELİ

Bugün size göstermek istediğim örnek ile harika kazaklar, yelekler ve özellikle battaniye örebilirsiniz. Bu model en az iki renk ile çalışılarak çok hoş bir görüntü meydana getiriyor. 

Bu tarz modellerden daha fazla görmek istiyorsanız lütfen "Örgü bebek kazak modelleri yapılışı" sayfamızı ziyaret edip modelleri inceleyiniz.



Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Badem Şekeri Örgü Modeli 'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ;

Badem Şekeri Örgü Modeli için atmanız gereken ilmek sayısı 4 ilmek ve katları + 2 kenar ilmektir.

Badem Şekeri Örgü Modeli :

HAZIRLIK SIRASI : 

1.RENK 
1.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, * 2 ilmek düz, 2 ilmek ters * sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

2.Sıra Arka : 1 kenar ilmek, ilmekleri gördüğünüz gibi örün yani düz'e düz, ters'e ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

2.RENK
3.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, * 2 ilmek örmeden al, 2 ilmek düz* sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

4.Sıra Arka : 1 kenar ilmek, * 2 ilmek ters , 2 ilmek örmeden al * sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin. 

5.Sıra Ön : Tüm ilmekler düz

6.Sıra Arka : 1 kenar ilmek * 2 ilmek ters, 2 ilmek düz * sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin. 

7.Sıra Ön : 1 kenar ilmek * 2 ilmek ters, 2 ilmek düz * sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

8.Sıra Arka : 1 kenar ilmek * 2 ilmek ters, 2 ilmek düz * sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin. 

1.RENK
9.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, * 2 ilmek düz, 2 ilmek örmeden al, * sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

10.Sıra Arka : 1 kenar ilmek, * 2 ilmek örmeden al , 2 ilmek ters ,* sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

11.Sıra Ön : Tüm ilmekler düz 

12.Sıra Arka : 1 kenar ilmek * 2 ilmek düz , 2 ilmek ters, * sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin. 

13.Sıra Ön : 1 kenar ilmek * 2 ilmek düz , 2 ilmek ters, * sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin. 

14.Sıra Arka : 1 kenar ilmek * 2 ilmek düz , 2 ilmek ters, * sıra sonuna kadar işaretlerin (*) arasında ki modeli takip edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin. 

 Bundan sonra devamlı olarak 3 ve 14 arasındaki sıraları takip edin. 

Hayırlı Örgüler Dilerim.

4 yorum:

  1. Mrb arzu hanim ilk defa suveter orucem koltuk yaka kısmı nasıl olduğunu göstere bilir misiniz

    YanıtlaSil
  2. Model cok guzel bebek battaniyesi örmeyi düşünüyorum ipi markası ve kaç ilmek başlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
  3. Model cok guzel bebek battaniyesi örmeyi düşünüyorum ipi markası ve kaç ilmek başlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
  4. Anlatim tarzınız muhteşem, ağzınıza ellerinize sağlık, ikinci motifdeyim inşaAllah başarırım 😄

    YanıtlaSil