17 Nisan 2021 Cumartesi

The Serpent Gerçek Hikayesi - The Serpent Konusu (Yorum)

Canlarım bugün size ilgimi çekip izlediğim ve size de önerdiğim bir Netflix dizisi olan The Serpent hakkında bilgiler vermek istiyorum. 

Dünyaca ünlü seri katil Charles Sobhraj'ın gerçek hikayesi üzerine hazırlanmış ve beni son derece hayretlere düşürmüş olan bir yapım bu. Hatta izlerken öyle bir psikolojiye bürünüyorsunuz ki, eğer bunların gerçekten yaşandığını bilmesek "yok artık ya bu kadar da kurgu olamaz!" diye tepki verebilirdik. Hangisi daha ürpertici bilemiyorum... bunların gerçek olması mı yoksa kurgu olması mı...

The Serpent dizisi

Bir avın olduğu yerde bir de avcının bulunduğu bir dünya üzerinde geçen konu...

The Serpent konusu aslında 1970'li yıllardaki hippiler üzerinden yola çıkıyor. Benim de o döneme şahit olduğumu da hesaba katarsak ilgimi ne kadar çektiğini de tahmin edebilirsiniz. Avcı ve av olayındna bahsetmiştim. Avlanan gruptan bahsedelim öncelikle. Irkçılık ve savaş (o dönem Vietnam savaşı) karşıtlığı yoğun olan ve sol ideolojiye sahip olan gençler bu avcı gruptan diyebiliriz. Yani bu avcı grup aslında azınlıkta olan bir direnişçi grubu...

The Serpent Konusu

O zamana göre çekimler yapılsa da, hikayenin akışına göre daha farklı zaman dilimlerinde de sahnelere maruz bırakılıyoruz. Bu bazı izleyicilerin hoşuna gitmeyecek bir detay olsa da, benim gibi flashback ve bu tarz ileri görüş sahneler içeren film veya dizi hayranları için son derece keyifli bir detay olmuş diyebilirim.

The Serpent Oyuncuları

Başrolünde Tahar Rahim olan The Serpent dizisinde bir seri katilin nasıl bir ruh halinde olabileceği çok güzel yansıtılmış. Hani o meşhur teşhis vardır ya; bir psikopat seri katil cinayet işlerken kurbanın o an ki ruh hali veya çektiği acı ile ilgili herhangi bir empati yapmamaktadır. Daha doğrusu bu empati yeteneğinden mahrum olduğu için işin sadece zevk kısmına odaklanabilmektedir. Bu da onları bir sonraki cinayeti işleme arzusu ile doldurmaya devam etmektedir.

Ayrıca The Serpent dizisinde Türk bir oyuncu da var. İsmi; İlker Kaleli

Neyse... dizinin içeriği ve konusu ile ilgili daha fazla spoiler vermek istemiyorum. Bu nedenle size tavsiyem bu diziyi boş zamanınızı değerlendirmek için keyifle izlemenizdir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder