28 Mayıs 2021 Cuma

Çay Ağacı Yağı Faydaları - Ne İşe Yarar - Nasıl Kullanılır - Fiyatı

Çay Ağacı yağı aslında Avustralya'da sıkça görülen Hint defnesi bitkisinin yapraklarının alınması ve ezilerek yağının çıkarılması sonucunda meydana gelir. İçerisindeki antiseptik ve antifungal özellikleri sayesinde kozmetik alanında son dönemlerde sıkça kullanılmaya başlanmış, doğal bir üründür.

Çay Ağacı Yağı

Bu sayfamda sizlere Çay Ağacı yağının faydaları, ne işe yaradığı, nasıl kullanıldığı ve kullananların yorumlarından oluşan bir derlemeyi paylaşmak istiyorum. Umarım işinize yarayacak bilgiler veririm. Haydi başlayalım.

Çay Ağacı Yağı Nasıl Yapılır

Çay Ağacı Yağı Faydaları

  • Kullanmaya alışık olduğumuz marka şampuanların kepek önleyici versiyonlarının içerisinde genellikle çay ağacı bitkisi kullanılmaktadır. Çay ağacı yağının faydalarının en başında da kepek önleyici özelliğinin bulunması geliyor.
  • Ekzema gibi alerjik cilt reaksiyonlarında tedavi amaçla kullanılmış ve etkisinin yüksek olduğu görülmüştür. Ancak cilt doktoruna danışmadan tedaviye başlamak veya uygun dozu bulmak için kendi başınıza hareket etmeyin.
  • Özellikle salgın dönemlerinde doğal el dezenfektanı üretmek için çay ağacı yağını takviye olarak kullanabilirsiniz. (Uygun doz ayarı yapıldığı takdirde)
  • Doğal deodorant yapımı hakkında bilgi sahibi olduktan sonra bu çay ağacı yağını özellikle koltuk altı spreyi olarak kullanabilirsiniz. Ter bezlerinde meydana gelen sıvı oluşumu aslında koku meydana getirmez. Fakat bu bölgedeki bakterilerin miktarı ortaya koku çıkarır. Bakterilerin yok olması için bu doğal deodorantı kullanabilirsiniz.
  • Sivilce tedavisi! Özellikle gençlik çağlarında kabusa dönüşebilen sivilce ve aknelerle mücadele ederken bu yağ takviyesini kullanarak ekstra %5 ila %10 arasında bir iyileşme sağlayabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı Ne İşe Yarar

Doğal veya alternatif tıp ürünlerini kullanmayı tercih eden kişiler için antiseptik ve antifungal özellikleri bulunması sebebiyle doğal bir iyileşme ve bakteri önleyici olarak hayatımızda yer alır. Özellikle doğal şampuan, dezenfektan ve deodorant yapımlarında sıkça tercih edilen bu yağ, etkisini kanıtlamış bir alternatif takviyedir.

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır

Bu yağı hemen hemen her kozmetik ürün takviyesinde bir kaç damla olmak şartı ile kullanabilirsiniz. Özellikle doğal bakım kremlerinde, yüz maskelerinde, kil tozu maskelerinde, losyonlarda, dezenfektanlarda, deodorantlarda ve şampuanlarda 2-3 damla veya maksimum 4-5 damla olarak ekleme yaparak, ürünlerinizin doğallığını ve etki derecesini artırabilirsiniz. Tekrar belirtmekte fayda var; tüm bu saydığım kozmetik ürünlerin ev yapımı / doğal olmasına dikkat edin!

Çay Ağacı Yağı Sivilce

Akne ve sivilce tedavisi için kullandığınız doğal ürünlerin içerisine yine bir kaç damla çay ağacı yağı ekleyerek etkisini yükseltebilirsiniz. Ayrıca bu yağı doğrudan sivilce üzerine uygulayarak, sivilcelerin daha çabuk kuruyup yok olmasına ve iyileşme sürecine etki sağlayabilirsiniz. Bunun için harika kullanım teknikleri listeleyen Wikihow sitesinin Türkçe sayfasına göz atabilirsiniz: Sivilce tedavisinde çay ağacı yağı

Çay Ağacı Yağı Kullananlar

Bu ürünü kullanan ve internette farklı sitelerde yorumlarını paylaşanlar kullanıcıların ortak paylaşımları arasında sivilce tedavisi yer alıyor. Özellikle yeni çıkan sivilceler üzerinde daha ilk kullanımdan itibaren mucizevi etkileri olduğu söylenen bu ürünün, akne tedavisinde etkisi kullanıcılar tarafından tam not almışa benziyor.

Ekzema konusunda ise etkisinin beklentinin altında olduğu söylenmektedir.

Ayak mantarı konusunda da denemeler yapılmış ve etkisinin orta derece olduğu görülmüştür.

Kısacası, sivilce üzerinde etkisi yüksek olan bir ürün.

Çay Ağacı Yağı Saça Faydaları

Doğal şampuanlarda yapılan çay ağacı yağı takviyesi sonrasında saçlarda canlılık, parlaklık ve yenilenme oluştuğu söylenmektedir. Özellikle ürünü alıp kullanan kişilerin daha ilk kullanımlarında yaşadıkları saç kalitesindeki olumlu fark, geri bildirim olarak ürün yorumlarında bulunmaktadır.

Çay Ağacı Yağı Fiyatı

Online alışveriş sitelerinde satışta olan çay ağacı yağının fiyatı şu an (Mayıs 2021) 50 ML halinin 55 TL gibi bir fiyata satıldığını söyleyebiliriz. Daha pratik veya az kullanım için de 10 ML'lik hali de satılmaktadır. Bunun fiyatı da 28 - 30 TL arasında değişmektedir.

Son olarak kısa bir değerlendirme yapmam gerekirse; ürünün kullanım alanı oldukça geniş ve etkisi bazı hastalıklar üzerinde oldukça olumlu gözüküyor. Fakat yine de bu tarz takviye ürünlerinin en azından eczacıya danışılmadan kullanılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü halihazırda kullandığınız ilaçların ve devam eden tedavi sürecinizin yan etkilerini artırabilir veya etkisini azaltabilir. Bu nedenle uzman hekime veya eczaneye danışarak ürün hakkında ekstra bir bilgi almanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder