1 Aralık 2015 Salı

Baklava Dilimli Ajur Örgü Modeli

BAKLAVA DİLİMLİ AJUR ÖRGÜ MODELİ

Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Baklava Dilimli Örgü Modeli 'ni umarım zevkle örersiniz.



Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Baklava Dilimli Örgü Modeli 'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ; 

Baklava Dilimli Örgü Modeli 8 ilmek + 1 ilmek ve katlarından oluşuyor.

ARKA SIRALAR HEP TERS ÖRÜLECEK

1. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 1 ilmek düz * 1 ilmek düz, 2 ilmek birlikte düz , 1 dola, 1 ilmek düz, 1 dola, 2 ilmek birlikte düz (arkadan batarak), 2 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

3.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 1 ilmek düz * 2 ilmek birlikte düz , 1 dola, 3 ilmek düz, 1 dola, 2 ilmek birlikte düz (arkadan batarak), 1 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

5. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 2 ilmek birlikte düz * 1 dola, 5 ilmek düz, 1 dola, 3 ilmek birlikte düz ( 1 ilmek boş alın, 2 ilmek birlikte düz örün ve örmeden aldığınız ilmeği üstünden geçirin) * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin. 

NOT : BU SIRADA SON MODELİN SONUNDA 3 İLMEK BİRLİKTE DÜZ DEĞİL DE, 2 İLMEK BİRLİKTE DÜZ ÖRÜLECEK (ARKADAN)

7.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 1 ilmek düz * 1 dola, 2 ilmek birlikte düz (arkadan batarak), 3 ilmek düz, 2 ilmek birlikte düz , 1 dola, 1 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

9. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 1 ilmek düz * 1 ilmek düz, 1 dola, 2 ilmek birlikte düz (arkadan batarak), 1 ilmek düz, 2 ilmek birlikte düz, 1 dola, 2 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

11.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 1 ilmek düz * 2 ilmek düz, 1 dola, 3 ilmek birlikte düz ( 1 ilmek boş alın, 2 ilmek birlikte düz örün ve örmeden aldığınız ilmeği üstünden geçirin) , 1 dola, 3 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

Bundan sonra devamlı olarak 1. ve 12. sıraları takip edin.

Hayırlı Örgüler Dilerim. 

2 yorum:

  1. Arzu hanim merhabalar ben 2 yasindaki yigenim icin bi suveter ormek istiyorum ama ilk defa yapacagim hangi ornegi kolayca yapabilirim bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Nazlı Hanım, eğer örgüye yeni başlamış iseniz size tavsiyem zırh zincir yada kolay örgü modelini tavsiye edebilirim.

    YanıtlaSil