11 Aralık 2015 Cuma

Mum Alevi Örgü Modeli

Mum Alevi Örgü Modeli

Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Mum Alevi Örgü Modeli'ni umarım zevkle örersiniz.



Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Mum Alevi Örgü Modeli'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ;

Mum Alevi Örgü Modeli 7 ilmek + 4 ilmek ve katlarından oluşuyor.

Arka sıralar hep ters örülecek.

1. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 2 ilmek düz * 1 dola, 1 ilmek örmeden al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği üstünden geçir, 5 ilmek düz* dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 1 dola, 2 ilmek birlikte düz ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

3.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 2 ilmek düz * 1 dola, 1 ilmek düz, 1 ilmek örmeden al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği üstünden geçir, 4 ilmek düz, * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 1 dola 2 ilmek birlikte düz ve 1 kenar ilmek ile bitirin.  

5. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 2 ilmek düz * 1 dola, 2 ilmek düz, 1 ilmek örmeden al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği üstünden geçir, 3 ilmek düz * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 1 dola 2 ilmek birlikte düz ve 1 kenar ilmek ile bitirin.  

7.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 2 ilmek düz * 1 dola, 3 ilmek düz, 1 ilmek örmeden al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği üstünden geçir, 2 ilmek düz * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 1 dola 2 ilmek birlikte düz ve 1 kenar ilmek ile bitirin.  

9. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 2 ilmek düz * 1 dola, 4 ilmek düz, 1 ilmek örmeden al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği üstünden geçir, 1 ilmek düz * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 1 dola 2 ilmek birlikte düz ve 1 kenar ilmek ile bitirin.  

11.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 2 ilmek düz * 1 dola, 5 ilmek düz, 1 ilmek örmeden al sonraki ilmeği düz ör ve örmeden aldığın ilmeği üstünden geçir * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 1 dola 2 ilmek birlikte düz ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

Bundan sonra devamlı olarak 1. ve 12. sıraları takip edin.

Hayırlı Örgüler Dilerim. 

5 yorum:

  1. Merhaba bu orguden bere ormek istiyorum 7+4 7+4 olarak mi baslamaliyim yoksa 7+7+7+7+7+7+7+4+2 olarak mi baslamaliyim ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, ikinci yazdığınız yani 7-7-7-7- +4 olacak . Kolay gelsin. Eminin çok şık bir bere olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Ben yelek yapıyorum ama sürekli bir tarafa kaydiriyor lastiklerden mi dedim fazladan 2 sıra öruyorum lastik kismini ama yine aynı yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatma Hanım ne yazık ki bu modelle ilgili hep bu soruyu alıyorum aslında model doğru ama ne yazık ki bu şekilde görünüyor yani yanlış yapmıyorsunuz.

      Sil
  4. Merhaba bu örnekten yelek yapıyorum ama sürekli bir tarafa cekiyor lastikten mi diye bir iki sira fazladan oruyorum yinede çekiyor yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil