17 Aralık 2015 Perşembe

Deniz Minaresi Örgü Modeli

DENİZ MİNARESİ ÖRGÜ MODELİ

Bu hem görüntüsü hoş hem de örülüşü çok basit olan Deniz Minaresi Örgü Modeli'ni umarım zevkle örersiniz.



Videomuzda da çok net bir şekilde görebileceğiniz Deniz Minaresi Örgü Modeli'ni size kısa bir şeklide açıklamak isterim ;

Deniz Minaresi Örgü Modeli 6 ilmek + 5 ilmek ve katlarından oluşuyor.

1. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 5 ilmek ters, 1 ilmek düz * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 5 ilmek ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

2.Sıra Arka : Arka sıra ilmekler göründüğü gibi örülecek yani düz'e düz, ters'e ters.

3. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 5 ilmek ters, 1 ilmek düz * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 5 ilmek ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

4.Sıra Arka : Arka sıra ilmekler göründüğü gibi örülecek yani düz'e düz, ters'e ters.

5. Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 5 ilmek ters, 1 ilmek düz * dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 5 ilmek ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

6.Sıra Arka: Arka sıra ilmekler göründüğü gibi örülecek yani düz'e düz, ters'e ters.

7.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, *5 ilmek ters, sıradaki düz ilmeğin en alt sırasına sağ şişini batır ve bir ilmek çek bu işlemi yukarı doğru 5 kez daha tekrarla (toplamda 6 ilmek çekmiş olacaksınız) ve sağ şişdeki düz ilmeği de düz ör, *dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin 5 ilmek ters ve 1 kenar ilmek ile bitirin.

8.Sıra Arka : 1 kenar ilmek, *5 ilmek düz, ön sırada çektiğiniz ilmekler ve 1 düz ilmeği birlikte ters'ten örün (yani toplamda 7 ilmeğiniz olacak)*dan itibaren sıra sonuna kadar devam edin ve 1 kenar ilmek ile bitirin. 

Bundan sonra 1. ve 6. sıraları tekrar edin ve Kaydırma sırası için videomuzu takip edin lütfen.

Hayırlı Örgüler Dilerim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder