2 Ağustos 2020 Pazar

Selanik Örgü Modelleri: Selanik Örgü Bebek Patiği Yapılışı

Merhaba Canlarım,

Bugün size anlatacağım patiği hem selanik örgüsünü öğrenmek hem de ilk defa patik örmek isteyenler için mükemmel bir karışım oldu ))) 

Video da kullandığım ip Alize Extra olup şiş numaram 2,5 dir. Selanik örgüsü modelli bebek patiğimiz için atacağımız ilmek sayısı 47 olup 5 diş düz haroşa örmekle başlıyoruz. 

Bu taban kısmımızı oluşturuyor. 
Şimdi gelelim gövde kısmına ve selanik örgüsüne. 

Selanik örgüsünün nerede uygularsanız uygulayın yada benim videoda gösterdiğim gibi 1 düz 1 ters değil de 2 düz 2 ters de yapsanız da kural hep aynı ön sıra normal lastik şeklinde örülür selanik modeli ise arka sırada uygulanır. Şunu da unutmayalım ilk sıra hazırlık sırasıdır. yani bundan sonra ön ve arka sıralar hep bir ters bir düz alttan batarak örülür. 

Gövde Kısmı :
1.Sıra Ön : 1 kenar ilmek, 1 düz 1 ters sıra boyunca bu şekilde örüp bir kenar ilmek ile bitirin. 
2. Sıra Arka : 1 kenar ilmek, 1 düz (alttan batarak ) 1 ters sıra boyunca bu şekilde örüp bir kenar ilmek ile bitirin.

Bu şekilde 12 sıra örülür. 

Burun Kesme : (Burun 9 ilmek) 

Kenar ilmek dahil toplam 27 ilmek ör, sıradaki 2 ilmeği arkadan batarak birlikte düz ör, örgüyü çevir, ilk ilmeği örmeden al, 8 tane ters ör (örmeden aldığın ilmek dahil), sıradaki 2 ilmeği birlikte ters ör, örgüyü çevir, ve devan et yani önde düz ör son iki ilmeği arkadan kes ve arka ters ör ve son iki ilmeği birlikte ters ör. 

Sağ ve sol tarafta 13 ilmek kalana kadar. Şiş de ki toplam ilmek sayısı 35 olacak. 

Son kesimden sonra (önde olan) arka sıra tüm ilmekler ters.

İlik açma

1 kenar ilmek 1 dola 2 ilmek birlikte düz bu şekilde sıra sonuna kadar devam et.
Arka sıra ise dolamalar dahil tüm sıra ters örülecek. Bundan sonra yine selanik modelimizi kuruyoruz , yani ilk sıra (ön) bir düz, bir ters . Arka sıra ise ters ilmek ters örülecek ve düz ilmek bir alttan batarak düz örülecek. 

Burada ister benim video da yaptığım gibi 4 sıra selanik yapar yada uzatabilirsiniz . 

Kordon yapımı için de lütfen videomu takip ediniz. 

Hayırlı örgüler dilerim.


Şimdi de siz değerli takipçilerime, internetten bulduğum çeşitli selanik örgü modelleri listesi paylaşmak istedim. Sonuçta sadece patik örmek için selanik öğrenmiyoruz. Çeşitli modeller ile size ilham verecek bir kaç resim paylaşırsam, daha destekleyici bir sayfa hazırlamış olurum diye düşündüm. Bu arada bu örgü tekniği ile ilgili bilgisi olmayan arkadaşlar için şu linki de paylaşayım: selanik örgüsü nedir

selanik bere örgü modeli

selanik kazak örgü modeli

selanik şal örgü modeli

selanik kazak örgü modeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder