18 Ağustos 2020 Salı

Karpuz Bebek Patik Modeli Yapılışı

Merhaba canlarım,
Patik denince akla ilk gelen bebek patiklerdir. Bebek patiği denilince de benim gözümün önüne hemen minik minik tombul ayaklar, mis kokan gıdılar ve gülücükler gelir. Ay napim ben bir bebek hastasıyım. Bebeklerle ilgili her şeyi severim ve onlar için örmek benim için dünyanın en keyifli aktivitesidir. 

Karpuz bebek patiği

Ben bildim bileli mahallemde yada tanıdığım komşuların bir bebeği olacağını duyduğum anda soluğu Tuhafiyecide alırdım. Onların haberi bile yokken hatta varlığımdan habersizken ben çoktan yelek yada hırka ve bir çift patik örmüş ve gördüğüm ilk fırsatta vermiş olurdum. Bu küçük mutluluklar, o insanların yüzündeki şaşkınlığı gördüğüm an kat be kat artardı. 

Bu arada dilerseniz farklı örnekler için "Anlatımlı bebek patik modelleri" sayfamı ziyaret edebilirsiniz.


Neyse gelelim Karpuz bebek patiğimize. 



Herkesin severek ördüğü, yapımı kolay, ve her evde muhakkak lazım olan ve olacak olan bebek patikleri.

Bebek patiği iki şişle yada tığ ile örülebilen ve binlerce modele sahip bir patik çeşididir.
Karpuz bebek patiği bu modeller arasında en çok tercih edilen bir modeldir.

Yapımı, zor görünse de, çok kolay olan, istediğiniz renklerde iki şiş ile örülebilen en kolay modeller arasında çoktan yerini almıştır.

Karpuz bebek patik modeli

Çektiğim bir çok bebek patiği videoları arasında en severek ördüğüm modeller arasındadır.
Karpuz bebek patiği yapmak için dediğim gibi iki şişe ve iki renk yüne ihtiyaç var. Benim yün seçimim her zaman ki gibi Alize Extra,bu ara da videom da mavi rengin numarasını yanlış söylemişim ))). işte dogru mumaralar ; Alize Extra Mavi 289, Alize Extra Turuncu 407, Alize Extra Krem 01. Videom da da gösterdiğim gibi ponpon yerine düğme kullandım. Artık seçim sizin. Dilerseniz benim gibi düğme diker, ponpon yapar yada kendi hayal gücünüzü kullanıp farklı birşey yaparsınız. Zaten bu düğme yada ponpon yeri dikişi gizlemek içindir. Hepsi bu kadar. 



Karpuz bebek patik örneği


Karpuz bebek patiği için ilk önce ana rengimiz ile 25 ilmek atıyoruz. Sonra 25 diş haroşa örüyoruz. Ben Haroşa yı ön ve arka sıra düz olarak örüyorum. 25 diş ördükten sonra ön sırada 10 ilmek kesiyoruz ve kalan 15 ilmeği düz haroşa olarak 3 diş örüyoruz. Sonra 2. rengimize geçiyoruz ve 2 sıra düz örüyoruz. Yani ön düz, arka ters olamak üzere toplam 4 sıra örüyoruz. Bu şekilde 5 kere ana renk 3 diş haroşa ve 4 kere  2.renk 2 sıra düz örüyoruz. Yani ana renk ile başlayıp ana renk ile bitiriyoruz. Unutmayın ki renk geçişlerini hep ön sırada yapın. Sonra hepsini kesip patiği kapatalım. İşte size harika bir karpuz bebek patiği. Dikimi yazı ile anlatmak zor olabileceği için lütfen video dan bakın derim. Bende çok daha açıklayıcı olacağı kesin )))) E hadi ama ne bekliyorsunuz ?????

Daha fazla video ve resim için Arzu Sepeti örgü modelleri blogumu takipte kalınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder